Grubun kalkınmasında büyük rol oynayan ‘’Yüksek Sadakat’’ albümünden sonra çıkan ikinci Yüksek Sadakat albümü ‘’Katil&Maktül’’, gruptaki yeniliklerin de müjdeleyicisi aynı zamanda. Anadolu motiflerinden daha az örnek barındıran ‘’Katil&Maktül’’, bir anlamda ‘’Yüksek Sadakat''a göre grubun müziğinin daha oturmuş bir vaziyette olduğunu da temsil ediyor. Tabi Yüksek Sadakat tayfasından bahsedilecek yenilikler bununla da sınırlı değil. Davulda efsane hard’n heavy grubu Whisky’in eski davulcusu Alpay Şalt yer almakta. Vokalde ise Yavuz Çetin, Taner Öngür, Fuat Güner, Akın Eldes, Ayşe Tütüncü, Serdar Ateşer, Cengiz Teoman ve Serhat Ersöz gibi birçok önemli müzisyenle de çalışmış olan Kenan Vural yer almakta. Kıssadan hisse; karşımızda daha güçlü bir Yüksek Sadakat var. Grup elemanları her ne kadar sadakatin alçağı yükseği olmaz fikrini savunsalar da, belki de grubun adına teğet geçen Yüksek Sadakat, ‘’Katil&Maktül’’ albümünde etkisini gösteriyor.
Albümün açılış şarkısı, Yüksek Sadakat’in bende bıraktığı izlenimleri doğrular nitelikte. Neticede Yüksek Sadakat’tan çok sert ve itici sound'lara dayalı müzikler beklemeyen bir dinleyiciyim. Herhalde grubun isminden, albüm kapaklarına; kliplerinden, şarkılarına bizde bırakmak istediği iz de bu yöndedir. Bu nedenle, Yüksek Sadakat’i doğru şekilde tanıtabilecek bir açılış şarkısı ile karşı karşıyayız. Yani ‘’Aşk Durdukça’’ ile... ‘’Ben Seni Arayamam’’, ‘’Haydi Gel İçelim’’, ‘’Hiçbir Şey Yerini Tutamaz’’, ‘’İçimde Yağmur’’ albümde yine ilgimi çeken güzel şarkılardan. Fakat en çok ilgimi çeken iki şarkı var; bunlardan biri albümle aynı isime sahip ‘’Katil&Maktül’’, diğeri ise 8.sırada yer alan ‘’Yavaş’’.
Açıkçası ilk albümle tanımış olduğum Yüksek Sadakat’a karşı pek bir ilgisizdim. Fikirlerimin değişmesinde ‘’Katil&Maktül’’ ön ayak oldu. Eğer ilk albümle Yüksek Sadakat’a fazla ısınamayanlardansanız, ‘’Katil&Maktül’’ ile tekrar bir başlangıç yapmanızı öneririm.
Serkan BEYDE
2008
2008
No comments:
Post a Comment